dilluns, 29 de febrer del 2016

DIVERMAGIC


La tècnica d'aquesta setmana és el divermagic. 

Consisteix en agafar un full en blanc i plasmar el dibuix que volem fer. Un cop tenim el dibuix agafem el full en transparent i amb un clip aguantem el full transparent sobre el dibuix per poder resseguir-lo. Podem començar a resseguir el dibuix amb el divermagic tenint molta cura, ja que els detalls petits costen.Quan ja hem acabat de resseguir-lo, deixem assecar el dibuix.
Els materials que necessitarem són:
-      Full en blanc
-      Full transparent
-      Llapis
-      Divermagic
-      Clips o qualsevol altre cosa per aguantar mentre estem repassant amb el divermagic
També s'ha de tenir en compte que és una tènica que s'utilitza a partir dels 4 anys, tot i que...
- també està pensat per joves i adults, que tinguin ganes de desenvolupar la seva creativitat i de passar una bona estona.
En quant a nens de 2-3 anys, si podríem adaptar l’activitat, en comptes de ser dibuixos difícils, podrien fer rodones, triangles, línies, corbes,... fer formes fàcils de resseguir i així practicaran la motricitat fina.
I si es dones el cas que s’hagués d’adaptar per infants amb alguna discapacitat:
-      si fos discapacitat visual aniria bé treballar amb aquesta tècnica, perquè a través del tacte podríem ensenyar-los moltes coses
-      i si fos alguna altre també, depenen de quina discapacitat l’ajudaria l’educadora i treballar amb aquesta tècnica tan divertida

diumenge, 21 de febrer del 2016

Impressió

La darrera tècnica és impressió. I consisteix en agafar un full en blanc i el dobleguem per la meitat. Un cop el tenim doblegat, pintem amb ceres d’un mateix color o de varis, amb formes o sense, tota la meitat. Li donem la volta quan ja hàgim acabat, i a la part contrària de les ceres dibuixem amb llapis el dibuix que vulguem. Quan el dibuix ja estigui fet, dobleguem el full i ha de quedar la part dibuixada a dalt, i a baix la part de les ceres. I d’aquesta manera tornem a repassar amb llapis el dibuix perquè es quedi marcat a les ceres. I un cop repassat observem que en l’altre cara tenim el mateix dibuix però del color de les ceres. El material que utilitzarem serà: full, ceres i llapis.
L'edat aproximada per practicar aquesta tènica és a partir dels 4-5 anys. I ja per última les observacions: Aquesta tècnica també és molt divertida, ja que queda marcat el dibuix i pintat del color de les ceres.
Hem de tenir en compte que facin els dibuixos i la part de la cera en cares diferents, perquè sinó no sortirà la tècnica.

diumenge, 31 de gener del 2016

El cercle cromàtic

Durant una setmana portem fent noves tècniques a la classe d’expressió. Ens dediquem a experimentar com nens algunes tècniques. Una que em treballat aquesta setmana ha sigut el cercle cromàtic.
El cercle cromàtic és el resultat d’anar col·locant en un cercle, els colors que conformen el segment de la llum. Aquest cercle cromàtic a partir dels 5 anys ja podrien fer-ho.
Ara bé, els materials que s’han utilitzat:
-          Full en blanc, per dibuixar o calcar en aquest cas el cercle cromàtic
-          Colors primaris (cian, magenta i groc)
-           Cartolina de qualsevol color, per poder col·locar el cercle
-          Qualsevol color o retolador per posar el títol a la cartolina
-          Un punta fina, per poder repassar el cercle
-          Un punxó per fer el forat i posar-li l’enquadernador
-          Un enquadernador per fixar el cercle a la cartolina
En quant a l’espai per poder realitzar aquesta activitat, ha de ser un espai acollidor, ambientat i molt agradable. És molt més fàcil poder treballar qualsevol cosa amb els nens amb un ambient molt acollidor, així es senten molt més segurs. Per tant qualsevol aula que tingui aquestes qualitats, podrien treballar-ho.
Per fer aquesta tècnica primer de tot, has d’agafar un full en blanc i dibuixar un cercle amb els seus respectius formatgets. Un cop tenim el cercle dibuixat, només amb l’ajuda de tres colors (magenta, blau i groc) comencem a fer i crear els altres colors que necessitem per completar tot el cercle. Quan ja tenim tot el cercle pintant, el retallem i l’enganxarem a una cartolina. Agafem aquesta cartolina i fem un forat amb un punxó on vulguem, per poder ajuntar el cercle amb la cartolina. I ja per últim col·loquem el cercle en la seva cartolina, amb el seu enquadernat i, hi posem un títol.
Per acabar, les observacions que podrem apreciar és què és un treball que porta molta paciència i saber col·locar bels colors per no barrejar-los.
Però tret d’això, penso que és una activitat molt bona per poder treballar com funcionen els colors, i com d’uns podem treure els altres.